Oletko sellainen ihminen, joka rakastaa kokeilla uutta kotinsa sisustuksessa? Sitten sinun täytyy olla perillä näistä uusimmista trendeistä ja yleisistä sisustuskikoista voidaksesi aina antaa kodillesi uuden tyylin, vai mitä? Tiedät varmasti, että matot ovat tärkeä osa kodin pitämissä oikeassa tunnelmassa ja ilmapiirin mukavana.

Jos olet koskaan rakastunut mattoon käydessäsi kaupassa tai selatessasi valikoimaa netissä, on se varmasti hurmannut sinut taiteellisella tyylillään tai kauniilla laadullaan. Mutta oletko koskaan miettinyt sen tarkemmin mattojen materiaaleja, joista mattojen ulkonäkö pohjimmiltaan alkaa?

Kyllä! Sinun tulisi tietää tästä. Erilaisia kuituja käytetään mattojen valmistukseen ja jokaisella on erilaisia ominaisuuksia laadun ja ulkonäön suhteen. Materiaalit, kuten villa, sisal ja meriheinä ovat ideaaliset, kun haluat ostaa olohuoneen matot. Synteettiset materiaalit, kuten nylon, sopivat taas hiljaisempiin kodin nurkkiin, kuten makuuhuoneeseen.

  1. Luonnolliset materiaalit
  • Villa

Vaikka lampaan turkki on yleisin paikka kerätä villaa, ovat villoja myös mohair, kasmir ja qiviut. Villat ovat mahtavia luonnollisia materiaaleja mattojen valmistukseen. Tämä materiaali tunnetaan parhaiten sen kestävyydestä, pehmeydestä ja kiillosta. Villamatot ovat säilyttävät villan ominaisuudet eli ne ovat kestäviä, laadukkaita sekä mukavia.

  • Silkki

Silkki on toinen luonnon materiaali, jota käytetään sen luonnollisen värin sekä pehmeyden takia. Silkkiä käytetään eniten todella kalliissa matoissa, jotka lisäävät luksusta kotisi tunnelmaan. Lisäksi monet tehtaat käyttävät tekosilkkiä, joka näyttää aidolta, mutta ne ovat vaikeita huolehtia ja eivät yhtä kestäviä. Valitse siispä autenttinen silkkimatto.

  • Meriheinä

Meriheinää löytyy merivedestä. Meriheinästä valmistetut matot ovat todella kestäviä ja pitkäikäisiä. Usein olohuoneen matot tai muut kodin kiireisten alueiden matot valmistetaan meriheinästä sen kestävyyden ansiosta.

  1. Synteettiset materiaalit
  • Nylon 

Tämä on yksi tärkeimmistä synteettisistä materiaaleista sen kauniin ulkonäön ja pehmeyden ansiosta. Nylonmatot lisäävät kauneutta ja monipuolisuutta kotisi hiljaisempiin nurkkiin. Lisäksi nylonmatot ovat vallanneet suosiota kodinomistajien keskuudessa niiden hyvän ulkonäön takia.

  • Polyesteri

Polyesteri tunnetaan sen tavasta värjäytyä ja materiaalina polyesteri ei haalistu lähes yhtään. Kun kyse on matoista, tämä materiaali on todella suosittua. Sitä ei kannata käyttää kodin kiireisimmillä alueilla, joten olohuoneen matot eivät usein ole polyesteriä.

  • Olefiini

Olefiini on synteettinen tuote, joka kestää kosteutta sekä likaa, mutta silti sitä ei pidetä yhtä suuressa arvossa kuin nylonia ja polyesteriä. Parhaiten nämä tuotteet sopivat myös kodin hiljaisille alueille, jossa haluat keskittyä vain luksussisustukseen.

Yhteenveto

Joten seuraavalla kerralla, kun suunnittelet maton ostamista, tee ensin tutkimustyötä ja tarkista lisätietoa erilaisista materiaaleista. Näin saat hyvää pohjatietoa ennen ostopäätöksen tekoa.